divendres, 5 d’abril del 2013

The Varsity Rugby Match



Quan parlem de les universitats d'Oxford i Cambridge a tots se'ns ve al cap la paraula "rivalitat". I quan aquesta idea es presenta, automàticament la majoria de nosaltres amb una mica de cultura esportiva, pensem en "The Boat Race", la regata de rems que es disputa al Tàmesis cada any des de el 1829. Doncs bé senyors, vull que a partir d'ara asociin el nom d'aquestes dues entitats centàries també amb el rugby.
 Escut de Cambridge
Escut d'Oxford   

Ambdues universitats, un cop l'any a l'igual que amb l'afamada cursa de rems, s'enfronten a Twickenham al conegut com Varsity Rugby Match. El primer partit que es jugà va ser ni més ni menys que a l'any 1872. Els meus estimats amics anglesos són uns fervents i devots amants de la litúrgia i les tradicions i tant és així com que des de ençà, el partit es disputa ­–excepte en comptades ocasions com les dues Grans Guerres– el segon dimarts de Desembre, tot i que haig de dir que els últims partits els han jugat en dijous.
S'han disputat llavors 131 partits en total, amb un marcador final favorable a Cambridge per 61 victóries envers les 56 d'Oxford. Afegim-hi els 14 empats perqué ens quadrin els comptes.

Aquest Varsity Rugby Match és una oda a la competitivitat, no en và, és molt normal que a cada partit hi hagin balls de bastons. Aquest magnífic vídeo reflexa tota la força d'aquest especial encontre.




Per aquests joves que practiquen el rugby de forma amateur i, no ens oblidem, són allà per estudiar i obtenir llicéncia en les més àrdues àrees del coneixement humà, imagineu-vos que deu significar trepitjar una de les catedrals del rugby mundial per jugar un partit d'aquestes característiques. Penseu-ho per un moment.
Així doncs, quan siguin vostés preguntats per la regata entre Oxford i Cambridge, expliquin que vostés es miren The Battle Of the Blues. El trobem bastant més atractiu.

1 comentari:

  1. Tiene hasta su propia historia de Sherlock Holmes, "El caso del ala desaparecido", como en mucho de nuestros partidos

    ResponElimina