dimarts, 12 de març del 2013

Quan la Calcutta Cup va esdevenir pilota


El rugbi és un esport on afortunadament en gaudim més d'anécdotes bones que no pas de dolentes. El cas que paso a explicar-vos és una d'aquelles que podriem qualificar de curioses. Voleu saber que va succeïr la nit del 5 de Març de 1988 a Edinburgh? Si la resposta és afirmativa, continuin llegint senyors meus.

Parlem del partit de V Nations que van disputar al gloriós Murrayfield el Card envers la Rosa. El partit va acabar amb derrota hibernia per 6 a 9, cosa malhauradament habitual per escarni d'un servidor. Com volts de vosaltres sabeu, paral·lelament al Torneig del V Nations (VI desde el 2000), es disputen Copes paralel·les d'antiquísims origens. En el cas de la confrontació entre els gaiters productors del meu whisky favorit, –Glenfiddich 12 years, (Oh Lord...)– i els pirates que es dedicaven a asaltar indiscriminadament els galeons espanyols carregats d'or del Nou Món, es disputa l'anomendada Calcutta Cup desde l'any 1879.
Aquest trofeu és, en la meva opinió, un dels més bonics juntament amb la Copa Webb Ellis i la Jules Rimet del football. L'orginal va ser manufacturada per un esculptor de la India (colònia britànica fins el 1947), on tres serps cobra custodien el seu interior, coronada amb un petit elefant i tallada amb magnífiques fil·ligranes. Una "petita" gran obra d'art de 45 cms d'alçada.

                                                                            La Calcutta Cup original

I és aquí on vaig a petar. Acabat el partit i molt probablement bén fartonets de súc de cibada dels Highlands, dos jugadors de cada XV, el número 8 anglés Dean Richards i el flanker escocés John Jeffrey, van decidir baixar per la Princess Street d'Edingburgh amb la Calcutta Cup reencarnada en pilota de football. No val a dir que aquests dos subjectes practicaren xuts i pasades de tota mena amb la soferta Cup, que va acavar d'aquesta guisa:

                                                                                     No words

Quan van tornar la Calcutta Cup d'on mai va haver de sortir, és a dir, al seu estoig, com a mínim van tenir la decéncia de reconéixer la seva culpabilitat en els fets. La Copa va ser restaurada però el cost va pujar prop de les 1000 lliures. Poca broma senyors.
En John Jeffrey a.k.a. The Great White Shark –degut al seu quasi albinisme– va ser sancionat per la S.R.U. a sis mesos d'inhabilitació, mentres que Dean Richards només va ser sancionat amb un partit per la R.F.U..

                 
Dean Richards "The Great White Shark" i el seu rival i amic anglés John Jeffrey 

Dit aixó senyors, permeteu-me continui degustant el meu Old Scotch 12 Years from Dufftown. Cheers again lads!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada