dilluns, 18 de març del 2013

L'aristocràtic del rugby


La melé cau a terra. El colosal home de 185 cms i 117 kgs que porta el número 1 a l'esquena és l'últim en aixecar-se. La samarreta que llueix porta al pit l'escut de la Federazione Italiana Rugby. Aquest home té una luxació d'espatlla, peró no dirà res als fisios fins que hagi sortit del rectangle d'Ellis. Per ell, les lesions son trivials i conseqüència directa de l'hombria que enfronta els trenta homes que disputen l'oval. Es sicilià, i porta sang noble a les seves venes, no en và es conegut també com "Il Barone". El seu nom, Andrea Lo Cicero.

                    Lo Cicero al 6 Nacions enfront Anglaterra el Febrer de 2011.

Crec que res pot definir millor al gran pilier transalpí que l'inici de la seva autobiografía:
"Cincuanta-cinc punts al cap, dels cuals només vint-i-un a l'orella esquerra. Sis dits trencats. Quatre costelles. Un colze. Espatlles luxades a voluntat i una clavícula trencada. Diversos esguinçs i un lligament lateral de genoll trencat, junt a una sub-luxació del mateix genoll. Sortides del terreny de joc per lesió: zero".
Al pasat partit del torneig del VI Nations envers els celtes de l'Illa Maragda –partit que per disgust d'un servidor va guanyar Itàlia– va esdevenir al sortir plorant de la gespa de l'Olímpico di Roma el jugador amb més caps de l'Azzura amb 103 presències internacionals.
A nivell de clubs els més destacats on ha jugat són dos equips del TOP 14, Stade Toulousain i Racing Metro, on milita encara. Apart de les esmentades caps azzuri, també hem de destacar un parell de convocatóries amb el Barbarians.


Com a bon italià doncs ja us ho podeu imaginar...amant de les dones, el bon vi de la Toscana, la pasta i les motos i cotxes clàssics (especialment de les motos, a les quals és un gran aficionat), i del bón vestir. En canvi, home de grans valors, mai ha volgut donar notorietat per exemple a la seva vinculació amb UNICEF envers els nens més desfavorits de tot el món. Com a curiositat, esmentar la seva gran admiració per un català universal, Dalí, i quasi més que per les seves pintures, per els seus peculiars bigotis.

                                          Andrea Lo Cicero, tot un dandy.

D'una força brutal, contribueix a fer de la melé italiana la més efectiva del VI Nations d'enguany, on han guanyat el 90% a les quals han tingut dret d'introducció. Per mostra de la seva força, aquí el podeu veure aixecant un pes de 260 kgs. durant un entrenament amb la selecció:


Defensor a ultrança dels valors que fan gran un esport com el rugbi, ens deixa orfes d'aristrocàcia.

















Grazie Mile Barone. Ci vediamo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada