divendres, 7 de febrer de 2014

Entrevista a Germà CapdevilaAvui, i com no podía ser d’una altra manera atès el nom d’aquest blog, ens ha dedicat el seu temps un gran “Comunicador Ovalat” com és en Germà Capdevila i Vernet. Comentar-vos per tots aquells que no el coneguin encara. que parlem d’un periodista i editor català molt present a diversos mitjans com prensa escrita — El PuntAvui, El 9 Esportiu, etc…— i una activitat més recent de caire digital com la Revista Esguard i la Revista Sentits, les quals os recomano seguir.

Òbviament és molt present a les xarxes socials com Twitter & Instagram (@gcapdevila), però com ja os podeu imaginar no està en aquest blog nomès per la seva dilatada experiència dintre del mòn periodístic, sinó principalment perquè s’estima el nostre esport. El rugbi.
Anem a conèixer una mica millor el Germà i els seus “gustos ovals”:Com vas arribar a aficionar-te al rugbi?

Vaig créixer a l’Argentina, un país on el rugbi és un esport realment massiu des de fa més d’un segle, quan els anglesos que van anar-hi a construir els ferrocarrils van arribar amb una ovalada sota el braç. Fins l’any 2000 vaig viure a La Plata, una ciutat amb 5 clubs de rugbi de primer nivell, d’on han sortit uns quants Pumes i fins i tot algun jugadors del Sis Nacions, com Sergio Parisse, que és de La Plata però d’origen italià, per això juga amb l’Azzurra.


Ho has practicat alguna vegada?

De petit, fins que una lleu dificultat respiratòria em va impedir de continuar.

Quin és el teu equip favorit?

En clau catalana, la USAP de Perpinyà. En clau celta, el Munster. En clau Premiership, els Harlequins. En clau Sis Nacions, Irlanda. En clau mundial, els Pumas, és clar!

Un jugador.

Sóc molt fan del Nicolàs Mas, com a jugador i com a persona. També m’agrada la nissaga dels O’Driscoll.

Nicolàs Mas quan militava a la USAP.
 
Un estadi.

Twickenham. És una autèntica catedral.

El mític Headquarter de la RFU. Twickenham.


Com a periodista, com valores el seguiment informatiu d'aquest esport al nostre pais?

Molt minso. No es correspon amb la penetració real del rugbi a Catalunya, on hi ha més de 4.000 llicències. Hi ha programes esportius que tenen una secció setmanal de futbol americà però no pas de rugbi. Ho trobo ridícul. 

Porra pel Sis Nacions 2014*

Crec que Irlanda és el candidat més sòlid, però no descarto un triplet gal·lès.

Moltes gràcies Germà i ja ens veurem algún dia a l’Aimè Giral.

*Al igual que la setmana pasada amb el Raül Llimós, el seu pronòstic és previ a l’inici del Torneig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada