diumenge, 26 de gener del 2014

Marketing & Rugby

Avui dia és molt normal associar el món de l’esport amb el màrketing i la publicitat. Són dues entitats on el matrimoni sol ésser bastant prolífic, ve sigui perquè un disposa dels recursos i l’altre gaudeix de l’explotació de la seva imatge. Aquí a casa nostra, com és evident, el rugbi no en dona pas per gaire. No tenim equips capaços de competir a nivel internacional, i per això mateix tampoc posseïm jugadors de primer nivell…ben bé al contrari que succeeïx amb els nostres excompanys de codi —vet aquí un exemple de com certes separacions poden esdevenir fructuoses, certament—.

Nosaltres, a diferència dels companys de darrere els Pirineus i la Pèrfida Albió, el més semblant a publicitat sobre rugbi que trobem, és poder veure una placa de Guinness sobre la porta d’un irish pub. Molt trist tot d’un plegat. En canvi, allà dalt pots trobar coses força espectaculars. Anem a visualitzar-ne uns exemples:

No cal explicar-se gaire quan es tracta de Gilbert i d'Anglaterra. Anunci força "blanc" per deixar entreveure sobre qui parlen....

Una mica de cultura de l'esforç sempre va bé...


Quan veus anuncis com el següent de Kooga, no tens gens clar si el que et ve més de gust és comprar-te el póster o la samarreta dels Wallabies!! 

Espectacular feina tipogràfica dels creatius contractats per Kooga!

Els nord-americans de Nike, as usual, saben com tocar la fibra sensible de qualsevol esportista tot passant pels punts clau dels esports amb què hi tracten. Impactant oi?
A poques paraules....


Sempre tens el recurs de ridiculitzar els teus veïns de correduries fins que va tenir la genial pensada l'amic Ellis. Doncs d'això, els amics de Bakline en treuen froça profit.

El millor de tot, és que tenen raó!


Entrem de ple en les dualitats de la publicitat. Gilbert, com no podia ser d'un altre forma, demana pilotes per jugar. Totes són presents, això segur!



Res més a afegir. Quan ho coneixes, ja no ho pots deixar mai. Bravo!

Malauradament, aquesta creu roja és força coneguda al món oval...

I per acabar, tot un seguit d'anuncis de la campanya que va encetar en Scott Schermer del Club de Rugby de la Universitat Grand Valley State,( Michigan) per informar els estudiants de què anava això del rugbi. Tots ells magnífics!





Espero que aquesta compilació d'anuncis os hagi agradat. En qualsevol cas, el que toca és agafar l'oval ben fort i anar a per totes.

Salut i rugbi companys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada