dijous, 6 de juny del 2013

Quo Vadis Amlin Cup?

Molta polseguera va aixecar el tema dies enrere a ca l’ocellet piulador. La final de la lliga espanyola de rugbi de Divisió d’Honor a dirimir-se entre VRAC i la U.E.Santboiana ja va estar esquitxada de no certa controvèrsia per unes declaracions fetes pel president de la entitat catalana. Si es guanyava el campionat estatal renunciarien al passaport europeu que s’otorga per jugar la Amlin Cup (segona competició europea darrera la màxima, la Heineken Cup). I aquí és son comença la polèmica entre els aficionats.




To be or not to be?. Vet-ho aquí. Jugar la Amlin o no jugar-la? Aquesta competició, per alguns països denostada per estar considerada deficitària, renuncien sistemàticament a jugar-hi. En la meva opinió personal, crec que es va prendre la decisió correcte, és a dir, deixar-ho córrer. I no siguin malinterpretades les meves paraules, donat que res m’agradaria més que veure els catalans lluitant a braç trencat envers uns London Irish, per posar només un exemple. El recent cas de Gernika, un equipàs amb la piconadora MODE ON a la lliga espanyola (vaig tenir ocasió de comprobar-ho personalment al Baldiri a la fase regular) i que va començar a patir a la Amlin (tot i aconseguir una victòria a domicili històrica per el club basc) uns problemes que acabarien reflectint-se al final de temporada amb un equip esgotat física i psicológicament i fora de la cursa per el títol i amb greus problemes económics que veurem encara com poden finalitzar. Comunicar a l’afició del teu XV el perquè renuncies a donar un pas esportiu cap endavant per competir amb equips amb pressupostos més grans —molt més grans de fet— i amb molta més qualitat rugbística, esgrimint, amb tota la raó del món, que no tens ni el nivell ni els recursos econòmics per fer-hi front. Som qui som i estem on estem.
Molts cops, com a gestor, es fa difícil posar aigua al vi als bons moments. Hores abans de la disputa de l’esmentada final, va deixar anar unes declaracions que jo considero un gest d’honradesa institucional per garantir la continuïtat i viabilitat d’un projecte seriós. El president de la U.E. Santboiana feia aquestes declaracions a TV3

Aquesta plaça vacant de la F.E.R. serà ocupada per l’Olimpus XV, un combinat nacional amb plaça forta al Pepe Rojo. Els costos seran sufragats per la Federació.
El debat és encara ben viu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada