dissabte, 11 de maig del 2013

Ravenhill Blues


A col·lació va sortir ahir, mentres comentava incidéncies vàries del món oval via Twitter amb doctes companys en la matèria, i tots ells amb diferents punts de vista respecte el meu, envers el poc o molt atractiu del mític Ravenhill. Cértament no és un estadi particularment agräit a la vista com pugui ser un Aviva o un Millenium, però la càrrega histórica i la importància de l'esport que acull per la gent del lloc que l'alberga, fan d'ell, i com a mínim també per a mi, una meravella en miniatura.
Ravenhill va ser construït l'any 1923 al sud-est de Belfast, a l'epicentre de l'Ulster, la zona calenta del conflicte anglo-irlandès. La seva capacitat és de 12.300 persones; actualment és propietat de la IRFU i casa de Ulster Rugby. 

El problema és el mateix que es van trobar els nostàlgics de Lansdowne Road, i és que, cosa que probablement els meus contertulis no sabien, l'antiga Main Stand anirà a terra. Serà enderrocada juntament amb part de les altrea antigues grades per poder facilitar la construcció del nou estadi. I vet aquí part del meu amor per aquest vetust stadium. La seva Main Stand de teules ha protegit dels rigors climàtics de Belfast a diverses generacions d'aficionats del rugby local i ara, per acollir-se al temps que corren, caurà un dels últims reductes del romanticisme oval europeu. La Rugby Union perdrà una de les seves últimes, si bé minúscula, joies de la corona.

Main Stand of Ravenhill Stadium

Tots sabem de les dificultats económiques que l'entorn europeu pateix actualment, i és per aquest motiu que els directius de la IRFU estàn contemplant l'opció d'un partner que ajudi a sufragar parts dels costos de la remodelació. Aixó, molts de vostés ja saben el que implica. La pérdua del nom de l'estadi –encara que sigui de forma oficial–, com per exemple fa no gaire han hagut de fer els Saracens amb el seu nou Allianz Park, serà un dels peatges a pagar. Si clickeu al següent enllaç, podreu veure una simulació en 3D com serà el nou estadi d'Ulster Rugby.

Particularment no m'agrada gens, però donarà per fi l'oportunitat a la província irlandesa que continua sota domini britànic de poder acollir partits de caràcter internacional, bé sigui a nivell de clubs o a nivell de seleccions. Realment, si ha de ser per aquest motiu, bén be valdrà la pena. Aixó si, pero molt que canvii l'estadi, les grades del nou Ravenhill continuaràn empenyent els homes de l'Ulster. 

Stand Up For The Ulster Men. SUFTUM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada